Annons

Annons

Andra AP-fonden i Göteborg söker en Portföljförvaltare – valutor/cash management

Sista ansökningsdatum: 
22 april 2018
Placeringsort: 
Göteborg
Kontaktinformation: 

Tänk att få möjlighet att arbeta hos en kapitalförvaltare i världsklass!

På Andra AP-fonden känner alla att de har ett stort värde och att fondens värderingar - långsiktigt värdeskapande, ansvar, respekt och ständiga förbättringar är en värdegrund som alla delar och lever efter. Här kommer du få möjligheten att lära, utvecklas och utmanas av oerhört engagerade, kunniga och kreativa människor.

Om Andra AP-fonden

Andra AP-fonden är en av norra Europas största pensionsfonder och förvaltar nästan 350 mdkr inom i princip alla tillgångsslag och över hela världen. Fonden är en trygg och stabil kapitalförvaltare som har ett viktigt uppdrag från riksdagen – att förvalta fondmedlen på sådant sätt att de blir till största möjliga nytta för försäkringen för inkomstgrundad ålderspension. Andra AP-fonden är en attraktiv arbetsgivare med nära 70 medarbetare, som alla arbetar centralt i Göteborg. Några av de främsta inom sina respektive områden arbetar på fonden, som förvaltare, analytiker och andra specialister. Läs gärna mer på www.ap2.se.

Om Andra AP-fondens kapitalförvaltning

Andra AP-fondens kapitalförvaltning är uppdelad i sex avdelningar. Aktieförvaltning, Kvantitativa Strategier, Alternativa Investeringar, Tillväxtmarknadsförvaltning, Investeringsstrategi samt MEFIX.

Avdelningen MEFIX har som huvudsakliga ansvarsområden:

 • Hantera fondens exponering i de finansiella marknaderna
 • Valutatransaktioner, valutasäkring och cash management
 • Ränteförvaltning
 • Makroanalys
 • Trading och exekvering

Till avdelningen, som i dag består av åtta personer, söker vi nu en ny medarbetare. Befattningen är en ersättningsrekrytering.

Din vardag

 • Cash management/likviditetshantering
 • Valutasäkring av Andra AP-fondens tillgångar i utländsk valuta enligt beslutad säkringsgrad
 • Exekvera Andra AP-fondens valutatransaktioner i marknaden
 • Genomföra derivataffärer
 • Vara bollplank med andra avdelningar i valutafrågor
 • Eget riskmandat är möjligt

Hos Andra AP-fonden kommer du arbeta i en mycket stimulerande miljö med kompetenta och trevliga kollegor som brinner för att göra skillnad.

Vem är du?

Du är en analytisk, noggrann och strukturerad person med mycket god samarbetsförmåga. Du har lätt för att ta till dig stora mängder information och snabbt värdera vad som är relevant. Arbetet innehåller många externa och interna kontakter vilket kräver att du har en god social och kommunikativ förmåga. Arbetet sker emellanåt under stressiga förhållanden så det är viktigt att du har förmåga att fatta snabba beslut med gott omdöme.

Du har akademisk examen och flerårig erfarenhet av valutamarknaden från bank, annan finansiell institution alternativt större bolags internbank eller finansavdelning. Då vi har en stor och växande andel av portföljen investerad i tillväxtmarknader är erfarenhet av dessa valutor meriterande. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för makroekonomi och finansiella marknader. Du är flytande i engelska i tal och skrift. Vi använder kapitalförvaltningssystemet Simcorp Dimension och erfarenhet av att arbeta i det systemet är ett plus.

Vill du veta mer?

För mer information och ansökan är du välkommen att kontakta vår samarbetspartner Per Synnes på TRANSEARCH International, tel 0702-99 15 30 alt per.synnes@transearch.se. Det går bra att ringa även kväll och helg. Sista ansökningsdag är 22 april, urval och intervjuer sker löpande. Alla kontakter hanteras konfidentiellt.