Annons

Annons

Avanza

Avanza redovisar ett resultat för första kvartalet på 104 miljoner kronor. Efterfrågan på nätbankens nya bolåneerbjudande är stor bland kunderna, visar delårsrapporten.

Avanza har utsett Malin Nybladh till HR-chef och medlem av koncernledningen.

Banken har sänkt sitt minimicourtage för aktieaffärer till 20 kronor. "Våra kunder vill ha enkelhet och låga avgifter", säger Martin Carell, affärsansvarig för SEB:s sparerbjudande, till Privata Affärer.

Allt fler kunder väljer Avanza. Inflödet är stort till banken som sedan tidigare höjt sitt långsiktiga mål för nettoinflöde till minst 10 procent.

Februaribörsen blev turbulent med börshack, ökad volatilitet och rapportperiod. Spararna reagerade genom att rekordhandla. Det konstaterar Avanzas sparekonom Johanna Kull.

Efter 20 år lämnar Claes Hemberg Avanza. ”Jag har kämpat på ända in i kaklet. Imorgon ska jag på allvar börja undersöka några spår utanför sparvärlden", säger han.

"Historiskt har många av de bästa affärerna gjorts i samband med börsnedgångar”, säger Creades vd John Hedberg. I en intervju berättar han om hur han efter Nordic Capital blev parhäst med Sven Hagströmer, om hans förändringar i Creades portfölj, hans syn på börsens rörelser i dag och när han tror att en korrigering kommer att ske.

Valberedningen föreslår att Viktor Fritzén, med en bakgrund som cfo på LeoVegas och tidigare på GP Bullhound, väljs in i bankens styrelse.

Sidor