Annons

Annons

Bitcoin

De flesta storbanker har ratat den skandalomsusade och extremt volatila kryptovalutan. Nu öppnar ändå Goldman Sachs tradingverksamhet för Bitcoin, rapporterar New York Times. 

Landets centralbank vill stoppa kryptovalutor som Bitocoin från att används i brottsliga sammanhang.

Riksbanken jobbar hårt på att Sverige ska bli först ut med en virtuell valuta. Fokus är säkerhet för användaren och därmed ständig tillgänglighet, vilket välkomnas av branschen men som också väcker en del frågor när det kommer till implementering och nyttjande. Dessutom finns det en del att lära från de fallgropar och problem som uppstått när det gäller dagens kryptovalutor, skriver Victor Engelbrecht Dohlmann, Nordenchef Veeam.

Blockchain väntas revolutionera bank- och finansbranschen. Men det är ingen universallösning. Tekniken måste alltid lösa problem. "Det är helt irrelevant om man inte kan förena det med sin affärsmodell", säger Henrik Olsson, director på PWC.

Bitcoin-certifikat utgivna av företaget XBT Provider har gått till fel personer, avslöjar SvD. Misstaget ska ha skett efter att kryptovalutan delades upp i två varianter i fjol. Hundratals svenskar tros vara drabbade.

Efter Googles och Facebooks annonstopp för kryptovalutor så överväger nu även Twitter att stoppa sådan reklam. Bitcoin fortsatte att falla i helgen på beskedet.

En ny skadlig programvara stjäl kryptovalutor som bitcoin och ethereum, enligt it-säkerhetsföretaget Palo Alto Networks. Falska mejl med bifogad pdf-fil infekterar datorer.

Bitcoin har redan hämtat in hälften av sitt kraftiga ras i januari. Samtidigt föll transaktionsvolymerna med över 60 procent, jämfört med december, rapporterar Bloomberg.

Sidor