Annons

Annons

Finans

Crowdfunding-bolaget Pepins anställer Philip Scholtzé som projektledare och IR-chef. Han har en bakgrund på Nordnet och Avanza och har drivit podden "Prata pengar":

De flesta storbanker har ratat den skandalomsusade och extremt volatila kryptovalutan. Nu öppnar ändå Goldman Sachs tradingverksamhet för Bitcoin, rapporterar New York Times. 

Tyska fintech-jätten Deposit Solutions som skapar "appstore" för sparkonton – expanderar till Norden och letar svenska banksamarbeten. Satsningen leds av Ilkka Ruotsila och Matti Lannetta som hämtats från Nordea. "Vi frånkopplar banker och funding-industri", säger Matti Lannetta.

Fintech-startupen Mina Tjänster i Göteborg partnar upp med Danske Bank. Swedbank har sedan tidigare integrerat appen som nu totalt når 7 miljoner bankkunder i Norden.

Tillgång till informell information om marknaden och goda personliga kontakter i andra banker är avgörande för att överleva en finanskris. Det menar två forskare vid Handelshögskolan i Göteborg.

Att stjäla och utvinna kryptovalutor med hjälp av datorkraft från företag och myndigheter har ökat kraftigt, enligt NTT Security. Flera svenska mål har attackerats.

Sidor