Annons

Annons

Folksam

EQT Real Estate gör andra fastighetsförvärvet i Sverige och köper en fastighet på söder i Stockholm från Folksam.

Den kommersiella fastighetsmarknaden i Stor-Göteborg har kraftig medvind. Färsk statistik från Datscha visar att transaktionsvolymen på Göteborgs kommersiella fastighetsmarknad ligger på all time high-nivå, när det svenska transaktionsåret 2017 summeras.

Acando ska uppgradera Folksams så kallade IAM-plattform. Efter uppgraderingen ska det bli enklare för Folksam att hantera behörigheter. "Tillsammans ska vi effektivisera arbetsrutinerna", säger Jannice Bjurselius, projektledare på Acando.

Folksam har tecknat avtal med Stena om förvärv av fyra kontorsfastigheter i centrala Göteborg till ett värde av 1,63 miljarder kronor.

Enligt hörsägen så är det dags att kliva av aktiemarknaden när taxichaufförer och hårfrisörskor börja lämna aktietips. Men frågan är om inte samma rekommendation gäller när de trögrörliga institutionerna tar klivet in i den rabatt som kallas för ”alternativa” investeringar. Folksams investering på 500 miljoner kronor i skogsfonden Silvestica Green Forest AB är ett sådant, skriver Per Lindvall i en analys.

Folksams förvaltade kapital steg till 389 miljarder kronor under första halvåret 2017. Under samma period köpte också försäkringsbolaget gröna obligationer för 350 miljoner dollar, och ratades av fackföreningarna Unionen och Vision som försäkringsgivare.

Konkurrensverket har nu på morgonen genomfört gryningsräder mot flera försäkringsbolag, däribland  Folksam, If och Trygg-Hansa. Det rapporterar SvD Näringsliv och hänvisar till uppgifter från myndigheten.

Sidor