Annons

Annons

Holmen

Enligt hörsägen så är det dags att kliva av aktiemarknaden när taxichaufförer och hårfrisörskor börja lämna aktietips. Men frågan är om inte samma rekommendation gäller när de trögrörliga institutionerna tar klivet in i den rabatt som kallas för ”alternativa” investeringar. Folksams investering på 500 miljoner kronor i skogsfonden Silvestica Green Forest AB är ett sådant, skriver Per Lindvall i en analys.

Förundersökningen om mutbrott i samband med att förre finansministern Anders Borg och Handelsbankens förre vd Pär Boman deltagit i jakter bekostade av skogsbolaget Holmen är nedlagd, meddelar åklagarmyndigheten.

Handelsbankens styrelseordförande Pär Boman har delgivits misstanke om mutbrott. Han förhördes under tisdagen. Boman avfärdar anklagelsen och kallar den för helt grundlös.

Louise Lindh är inte 40 år fyllda men klättrar sakta men säkert mot toppen av svenskt näringsliv. Men det gäller att hennes långsiktighet och uthållighet består. Hon lär inte få kliva ut ur pappa Fredrik Lundbergs skugga än på många år.