Annons

Annons

HQ AB

Det blir ytterligare en väntan i HQ-målet i Svea hovrätt. Konkursförvaltaren Bill Kronqvist begär mer tid för ett ställningstagande.

Efter den extra bolagsstämman, som ägde rum i måndags, är nu HQ AB försatt i likvidation samt i konkurs.

"Uppenbart att förutsättningar saknas att få in nödvändigt kapital", uppger HQ AB.

"Det är tillfredsställande att skadeståndsyrkandet och vinstutdelningsmålet ogillats samt att KPMG erhöll full ersättning för sina kostnader i tingsrätten". Det säger advokat Torgny Wetterberg, som försvarade KPMG i HQ-målet, till Realtid. 

"Vi är naturligtvis besvikna och domen förvånar oss".  Det säger Helena Dandenell, ombud för HQ, till Realtid med anledning av att tingsrätten friar finansmannen Mats Qviberg från skadeståndskravet. 

Mats Qvibergs advokat, Ulf Stigare, är inte förvånad över den friande domen i HQ-processen. “Det var självklart”, säger han i en kommentar till Realtid. Men trots detta tror han att domen kommer överklagas.

UPPDATERAD HQ AB:s ordförande advokat Christer Sandberg skriver till aktieägarna och tackar för stödet. ”Vi har känt en stor motivation att driva detta för svensk finansmarknads trovärdighet viktiga mål”.

UPPDATERAD HQ:s ombud har fört en vårdslös processföring, enligt svarandeombuden som nu kräver Marcus Axelryd, Helena Dandenell, Elin Awerstedt och Christer Sandberg på 150 miljoner kronor. "Vi tycker faktiskt att detta är ett ovärdigt beteende av våra kollegor", säger HQ-ombudet Helena Dandenell.

Sidor