Annons

Annons

Magnus Stein

"I dagsläget används inte AI i någon mer kvalificerad mening, utan en del anglosaxiska byråer testar tekniken som komplement vid bearbetning av stora mängder information, till exempel i samband med due diligence. I framtiden kommer det finnas verktyg som kan granska dokument otroligt mycket snabbare än vid traditionell juristhantering". Det säger Anders Perméus, advokat och grundare av Pactumize, till Realtid. Också Magus Stein, grundare av Avtal24, ser stora samhällsvinster med att juristbranschen digitaliseras.  

Den webbaserade juristbyrån Avtal24 knoppar av sin verksamhet i ett nytt bolag vars verksamhet syftar till att hjälpa kunderna att utforma och förhandla avtal utan inblandning av jurister. En av investerarna är  Sven Hagströmer. "Det här kommer att bli revolutionerande" säger Anders Perméus, som leder satsningen, till Realtid.  

Nu har den webbaserade juristbyrån Avtal24 tagit fram en advokatrobot som ska göra det lättare att överklaga parkeringsböter. "Vår förhoppning är att Botboten kommer att jämna ut kunskapsglappet för alla som fått felaktiga böter och bli Sveriges motsvarighet till ”Do not pay" säger Magnus Stein, CEO tillika en av grundarna till Avtal24, till Realtid. 

Avtal24 har arbetat hårt sedan starten 2004 med att få marknadens förtroende för företagets digitala tjänster. I grunden ligger en stark övertygelse om att juridiken måste göras mer tillgänglig för privatpersoner och företag. "Det bästa som kan hända oss nu är att vi får en stark konkurrent som kan driva på en beteendeförändring på marknaden" säger Magnus Stein, som är en av grundarna, till Realtid.

Robotarna är här för att stanna. Realtid.se frågade Sigmastocks, Avtal 24 och Visma Software om hur de ser på utvecklingen. "Robotiseringen riskerar att ta bort i princip allt marknadsvärde för dagens arbetskraft", säger Nanna Stranne på Sigmastocks.