Annons

Annons

SCA

Med 2017 års största företagstransaktion placerar sig Mannheimer Swartling högst i den svenska M&A-ligan sett till värdet på transaktionerna. Fullservicebyrån utmärker sig också för många kvinnor på M&A-toppen.

Enligt hörsägen så är det dags att kliva av aktiemarknaden när taxichaufförer och hårfrisörskor börja lämna aktietips. Men frågan är om inte samma rekommendation gäller när de trögrörliga institutionerna tar klivet in i den rabatt som kallas för ”alternativa” investeringar. Folksams investering på 500 miljoner kronor i skogsfonden Silvestica Green Forest AB är ett sådant, skriver Per Lindvall i en analys.

Pär Boman har den 11-14 augusti förvärvat 30.000 A-aktier i Handelsbanken där han är styrelseordförande. Pär Boman har även samma datum gjort ytterligare transaktioner.

Swedbank Robur Fonder köper ytterligare 1,86 miljoner aktier i SCA och äger därefter totalt 36,64 miljoner aktier.

Kammaråklagare Thomas Forsberg vid Riksenheten mot korruption har beslutat att lägga ned förundersökningen om mutbrott mot företrädare för SCA. Förundersökningen, som handlat om jaktrepresentation och resor, läggs ned i sin helhet, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Investmentbolagets totalavkastning uppgick till 11 procent för A-aktien och 13 för C-aktien. Sämst utveckling hade innehavet i Ericsson.

Skandia, Nordic Capital och ett tredje bolag antas ligga bakom miljardbud på SCA:s skogsdel.

Babyshop tar in nytt kapital och bland de nya investerarna finns Sverker Martin-Löf, Jan Johansson och Anders Nyrén.

Aktien rusar vid börsöppningen efter att SCA meddelat att man delar koncernen i två noterade bolag under 2017. Huvudägarna stöttar styrelsens förslag.

Sidor