Annons

Annons

Swedbank

Martin Ringberg har blivit utsedd till ny Sverigechef på Nordnet. Han efterträder Eva Trouin som lämnar för att gå till ett uppdrag på Swedbank.

Intäkterna ökade med 1 procent och räntenettot med 5 procent under första kvartalet i år, visar delårsrapporten. "Vår starka finansiella ställning ger oss de förutsättningar vi behöver för att leverera på våra ambitiösa planer de närmaste två åren”, kommenterar Swedbanks vd Birgitte Bonnesen.

Nordea tappar markant i anseende hos svenska allmänheten, och det är bland annat diskussionen om huvudkontorets flytt som ligger bakom försämringen. Inget motsvarande tapp i anseende återfinns hos någon av de andra storbankerna, visar en ny undersökning från Kantar Sifo.

 

... vd för Göteborgs-startupen Mina Tjänster som samlar alla abonnemang på ett ställe – och som inlett ett samarbete med Danske Bank. Appen är även integrerad på Swedbanks kundplattformar och når nu därmed sju miljoner bankkunder i Norden.

... vd för appen Mina Tjänster som samlar alla abonnemang på ett ställe och som inlett ett samarbete med Danske Bank. Appen är redan integrerad på Swedbanks kundplattformar och nu därmed 7 miljoner bankkunder i Norden.

Svenska storbanker hanterar EU:s nya betaltjänstlag för mycket som en regelbörda, menar Accenture-konsulten Peter Ekdahl. "Compliance ger begränsade affärsmöjligheter" säger han.

Swedbank Robur och Nordic Cross har tecknat sammanlagt 4,4 miljoner aktier i Sivers IMA Holding för totalt 26,4 miljoner kronor i samband med en nyemission i bolaget.

Sidor