Annons

Annons

TDC

Fusionen mellan MTG Nordics och TDC Group kan stoppas. TDC:s styrelse har meddelat att bolaget vill dra sig ur affären.

Det australiensiska riskkapitalbolaget Macquarie lägger tillsammans med tre danska pensionsfonder nu ett formellt bud på TDC. Telia som också har övervägt ett förvärv kommer däremot inte lägga något bud på den danska teleoperatören.

Telia har övervägt ett bud på den danska teleoperatören TDC. Men samtalen är nu avslutade och kommer inte leda till ett  förvärv av den danska telekomoperatören, i alla fall inte i nuläget, enligt Telia.

Sammanslagningen mellan MTG:s nordiska tv-verksamheter i MTG Studios och Nordic Entertainment och den danska teleoperatören TDC ser ut att gå i stöpet.

TDC:s vd Pernille Erenbjerg kommer att utses till vd i det nya kombinerade bolaget, där MTG:s nordiska tv-verksamhet går samman med danska TDC Group.

MTG säljer sin nordiska tv-verksamhet till den danska teleoperatören TDC. Bolaget ska nu satsa på e-sport, online-spel och digitalt videoinnehåll.

Teleoperatören Telias ledning vill köpa den danska rivalen TDC. Det uppger källor för affärstidningen Dagens Industri. Enligt uppgifter till Realtid rör det sig bara om spekulationer.  

Samtidigt som TDC tar elithjälp från JP Morgan och Morgan Stanley för att skydda sig mot amerikanskt uppköp säljer en av storägarna av sina aktier.